Tänä päivänä löydät monta erilaisia pokeripelejä pokerihuoneissa

Tässä yksi niistä monista: Badugi.

Badugi peli tunnetaan myös Asian Poker tai Padooki online casino. Peli on muunnelma Triple Draw Lowballista. Badugi on hyvin erilainen kuin yleisimmät pokeripelit, mutta kumminkin peilillä  on paljon yhtäläisyyksiä muiden darkpokeri pelien kanssa. Vaikka peli ei ole yhtä paljon kehittynyt, se on hyvin samanlainen kuin muut  pokeripelit. Se on melko nopea peli, ja se edellyttää, että olet nopea-älyinen, mutta siihen tottuu ja saat aika helposti kiinni pelin juonesta.

Badugi pelaajat saavat neljä korttia, peliä voidaan pelata limitillä, Pot-limitillä tai puoli Pot- limitillä. Tavoitteena on saada paras heikoin “badugikäsi”. Määritelmä tästä  on käsi missä on  neljä korttia, jossa ei mikään  kortti on sama arvoa tai samaa väriä. Pelissä voi olla mukana enintään 6 pelaajaa. Kun blindit on laitettu, kaikki pelaajat saavat 4  korttia. Ensimmäisen  neljästä kierroksesta voi sen jälkeen alkaa.  Pelaaja iso blindin vasemmalla puolella käynnistää kierroksen ja kierros jatkuu myötäpäivään pöydän ympäri, joissa pelaajat, kuten normaalissa pokerissa, voivat sököttää, korottaa tai luovuttaa.

Sen jälkeen alkaa ensimmäisen  korttien vaihto kierros kolmesta vaihdoista, joissa pelaajat voivat vaihtaa jopa neljä korttia, tai jos ne niin haluavat eivät vaihda ollenkaan. Jos sinulla on kaksi tai useampi kortti samalla arvolla ja värillä , säästä aina alimman arvokkain kortin ja hävitä loput korteista.
Peli jatkuu tämän jälkeen niillä pelaajilla jotka ovat vielä mukana seuraavalle kierrokselle, kunnes neljäs kierros on päättynyt. Tarvittaessa voi aiemmin pois heitetyt kortit sekoittaa uudeestan jos korttipakka on loppumassa. Kolmannen ja viimeisen  vaihdon jälkeen seuraa lopullinen panostuskierros, ja kun kierros on päättynyt  näytetään kortit, jos mukana on useampi kuin yksi pelaaja. Pelaaja, joilla on paras badugikäsi voittaa potin.

Kun kortit näytetään, niin kaikki kortit jotka  muodostavat parin tai joilla on sama väri otetaan  pois kädestä. Jos yhdellä pelaajalla on “Badugi” kaikki muut kädet häviävät mistä on otettu kortteja pois. Jäljellä olevat kädet verrataan ja käsi jolla on  alin kokonaisarvo voittaa. Ässät lasketaan aina alhaisiksi. Paras mahdollinen käsi mitä voi olla badugissa on A-2-3-4 eri väriä.